Preskoči na vsebino


PREDSTAVITEV ŽUPNIJE

Župnija je določena, trajno ustanovljena skupnost vernikov v delni Cerkvi, katere pastoralna skrb je pod oblastjo krajevnega škofa zaupana župniku kot lastnemu pastirju. Kan. 515 Zakonika Cerkvenega prava.

Vsem, ki ste se v zadnjem času priselili v našo župnijo, izrekam iskreno dobrodošlico z željo, da bi se tu, v novem okolju, zares dobro počutili in se tudi dejavno vključili v življenje župnije in kraja.

Z vso odgovornostjo si upam zapisati, da boste v nemškem imenovanju kraja Lustall = vesela dolina, res našli poleg lepot narave tudi dobre ljudi, ki kljub omejitvam človeške narave, želimo biti plemeniti sopotniki drug drugemu na naši poti od tod do večnosti.

Vse, ki se želite vključiti v župnijo, vabim, da se oglasite v župnišču. Zaželeno je, če v župniji, od koder ste se preselili, dvignete kartoteko in jo prenesete župnijo, kjer sedaj bivate. Če kartoteke nimate, se vseeno oglasite. Sestavili jo bomo s pomočjo družinske knjižice ali ustreznih civilnih dokumentov.
ŽUPNIŠČEKAPELICE IN druga obcestna znamenjaZABORŠT sv. Katarina SinajskaCERKEV sv. Križa v BERIČEVEMŽUPNIJSKA CERKEV sv. Marjete AntiohijskeROMANJAŽUPNIJSKI PRAZNIKICERKVENI PRAZNIKIŽUPNIJSKI SODELAVCIPrint Friendly and PDF