Preskoči na vsebino


VEROUČNA ŠOLA

Novo šolsko leto pričnemo prvo nedeljo v septembru z blagoslovom šolskih torb in prošnjo k svetemu Duhu za razsvetljenje. Šolska maša je v Beričevem ob 8.30 in v Dolu ob 10. uri.

Vsak, ki ima željo spoznati krščansko vero in mu starši to dovolijo in hodi še v osnovno šolo, se lahko vpiše v veroučno šolo. Vpiše se lahko tudi otrok, ki še ni bil krščen. Krst bo prejel po poteku potrebnega verouka.

Vpis v veroučno šolo je praviloma zadnji teden avgusta in prvi teden septembra. Za vpis v prvi razred starši ne potrebujejo nobenih dodatnih izkazov. S seboj naj pripeljejo samo otroka, ki ga vpisujejo.

Veroučna šola poteka vsak teden najmanj eno šolsko uro, skozi vse šolsko leto. K veroučni šoli sodi še obisk nedeljske in praznične maše. Zaželjeno je tudi aktivno sodelovanje v župniji. Otroci so povabljeni v pevski zbor, med ministrante, bralce beril itd. Vsak otrok naj bi našel svoje mesto v župniji.

Knjige, delovni in liturgični zvezki

Otroci jih bodo lahko kupili pri verouku. Razen za 1. in 2. razred so veljavne vse knjige iz lanskega šolskega leta.

Cenik knjig in zvezkov:

1.razred; knjiga z delovnim zvezkom in liturgični zvezek 10 €,
2.razred; 11 €,
3.do 9. r. knjiga, delovni in liturgični zvezek 15 €,
samo liturgični zvezek = 3 €,
samo knjiga = 8 €,
samo delovni zvezek = 4 €

Poučevanje, uporaba učilnice, ogrevanje, čiščenje, elektrika, učila, toaletni pribor in še kaj bi se našlo, je brezplačno. Vsi ti stroški se krijejo iz darov, zbranih pri nedeljskih mašah. Ker stroški niso majhni, bomo veseli kakršnekoli pomoči staršev. Nekatere župnije uvajajo šolnino. Izkušnje teh kažejo, da otroci in starši veroučno šolo jemljejo bolj resno, če je potrebno za veroučno šolo nekaj prispevati. Slovenska Cerkev predvideva ureditev tega področja po evropskem modelu.


MAVRICA

  • je reden pripomoček za veroučno šolo do 6. razreda. Če je le mogoče omogočite otrokom to njihovo revijo. Potem pa jo tudi z njimi prebirajte. Če bi kdo res ne zmogel plačila naj pove in bomo našli drugo rešitev. Zaradi pomanjkanja naj nihče ne ostane brez Mavrice. Tudi starši boste našli v njej marsikaj koristnega. Celoletna naročnina stane 29 ‚Ź. Možno je plačati v dveh obrokih do konca koledarskega leta. Za višje razrede priporočam Ognjišče.

URNIK

1.razred ponedeljek ob 16.00 in 17.00; s. Terezija,

2.razred torek ob 16.00; župnik,

3.razred torek ob 17.00 in četrtek ob 14.00; župnik,

4.razred ponedeljek ob 14.00; župnik,

5.razred petek ob 15.00; bogoslovec ,

6.razred petek ob 16.00; bogoslovec ,

7.razred ponedeljek ob 15.00; župnik,

8.razred četrtek ob 15.00

9.razred četrtek ob 16.00; župnik.

POSEBNA SKUPINA, za vse tiste, ki bi drugače ne mogli zaradi raznih težav bo tako kot vsako leto v soboto ob 9.00 uri.

MLADINSKA SKUPINA v petek ob 20.00 uri.
Print Friendly and PDF