Preskoči na vsebino

nalagam novice...

KAJ STE PREPLAŠENI? (Lk 24, 35-48)
Na velikonočno jutro so za apostole kakor tudi za nas, postala odločilna vprašanja, ki si jih človek postavlja, odkar je na svetu. In od odgovora na ta vprašanja je odvisna kvaliteta našega bivanja. Ta vprašanja so: Ali je s smrtjo vsega konec? Ali so apostoli in za njimi vsi, ki verujemo v njegovo vstajenje, zapravili čas in kariero za prevaro? Ali je ta Kristus, za katerim so šli apostoli in za njimi ljudje vseh stanov, starosti in izobrazbe goljuf, ali je res Sin živega Boga? Ali Cerkev širi to prevaro naprej? Zakaj je nihče ne ustavi, oziroma zakaj je ne more ustaviti? Zakaj tudi danes Kristus nagovarja toliko ljudi, da mu posvetijo vse svoje življenje v službi njegove odrešenjske ustanove Cerkve?
Od velikonočnega jutra v Jeruzalemu se ljudje ločujemo ob praznem grobu. Za nekatere je Kristus umrl in ker po njihovem mrtvi ne vstajajo, jim ne pomeni ničesar. Tem odgovarjamo z besedami apostola Pavla, ki jih je zapisal v pismu Korinčanom: »če pa Kristus ni vstal … tedaj je prazna naša vera« (1 Kor 15,17). Za druge je Kristus vstal od mrtvih. Za te je premagal smrt in jim omogočil življenje po smrti, v onstranstvu, pri Bogu. Od nas je odvisno za katero stran se bomo odločili. Odločitev ni odvisna samo od dejstva vstajenja, ampak od naše svobodne volje. Vsaka generacija se vedno znova odloča za Kristusa in Cerkev. Ko je g. nadškof vprašal birmance ali bo Cerkev v Dolu še stala čez sto let, so zelo samozavestno odgovorili:« Bo!« Seveda bo to odvisno od njih samih. Jaz osebno jim verjamem! Seveda pa jim moramo mi starejši pomagati, da bodo prišli do osebne vere in zvestobe Bogu in Cerkvi.

Nova knjiga Pod križem Svete Helene se dobi tudi v našem župnišču po ceni 30,00€.

IZLET ZA BIRMANCE, botre in starše bo v sredo 2. maja. Obiskali bomo mesto Pulj in Brione. Cena 55.00€ prevoz z avtobusom, vodnik, prevoz z ladjo, vstopnine. Odhod iz Dola ob 6.00 uri zjutraj. Izlet je neobvezen. Če ne bo dovolj birmancev bomo dali možnost tudi ostalim faranom. Če bo potreba lahko naročimo dva avtobusa. Hrana iz popotne torbe in možnost nakupa na poti.

MLADINSKA SKUPINA
V petek zvečer ob 20.00 uri je čas za srečanja v mladinski sobi. Namen teh srečanj je pogovor o tem kako najti pravo pot v življenje, da bo osmišljeno in zadovoljno. Pa tudi ohranitev in iskanje novih prijateljstev. Brez prijateljev je pot življenja veliko težja.
Ob začetku postnega časa vabim vse mlade v srednji šoli ali študente na fakulteti k srečanju zvečer ob 20.00 uri v mladinski sobi. V petek 9. 2. bo tema pogovora: Post in postni čas. Pomen postnega časa za življenje. Naslednji petek pa: Spoved in skrb za duhovno življenje. Lepo povabljeni.
Potem se bomo dogovorili za aktualne teme, ki naj mladim pomagajo h kvalitetni mladosti.

MINISTRANTSKE VAJE
Vsako soboto ob 10.00 uri imamo vaje za ministrante. Fante vabimo na vaje, starše prosimo za spodbudo.

PEVSKE VAJE za otroški zbor Marjetke so vsako nedeljo ob 8.45.