Preskoči na vsebino

nalagam novice...

»ČLOVEK GLEJ ŽIVLJENJE SVOJE«
Vsak človek se nujno rad ali nerad sreča s tremi zakonitostmi življenja. Na dve nima nobene možnosti vplivanja. Prva je prihod na svet. Nihče nas ni vprašal, ali hočemo na svet. Ne o starših, ne o domovini, ne o spolu, ne o barvi las in tako naprej. Življenje je dar od zgoraj. In tretja - nihče nas ne bo vprašal, kdaj bomo poklicani s tega sveta. To je velika skrivnost. Niti sekunde časa ne moremo podaljšati življenja. Med tema dvema skrajnostma pa je naš čas življenja. V času, v katerem imamo svojo, nam lastno nalogo in poslanstvo, ki ga uresničujemo v stanu, ki smo ga izvolili in v poklicu, ki smo ga izbrali. Na tem potovanju nismo sami. To resnico Božje asistence, ki se nam daje spoznati po glasu vesti in v okoliščinah življenja, nam posebej oznanja Cerkev. Tisoči in tisoči naših prednikov so v stoletjih, ki so že minila, v cerkvi svete Marjete doživljali Božjo pomoč in tolažbo. Jutri 11. junija praznujemo 265-letnico posvetitve. Spomin, ko je goriški nadškof Karl Mihael Attems posvetil povečano in prenovljeno svetišče, ki se omenja že leta 1262. Nova freska nas želi spomniti na to, da smo samo popotniki in da je vsak čas življenja dragocen. Radi se ustavimo ob njej.

KATEHEZA DOBREGA PASTIRJA
Kateheza Dobrega pastirja je verska vzgoja (verouk) otrok po metodi Marije Montessori za otroke od treh let do priprave na sv. birmo. Izvaja se v urejenem in mirnem okolju, opremljenem z materiali, s pomočjo katerih se otrok sreča z Božjo besedo, uvaja v molitev, razvija otrokovo samostojnost, svobodo in mir ter krepi samozavest. Gre za katehezo otrok v duhu pedagogike Montessori, ki spoštuje otrokovo osebnost. Njen moto se glasi: Pomagaj mi, da naredim sam; pomagaj mi, da bom mislil sam oz. "POMAGAJ MI, DA SAM ODKRIJEM BOGA". V naslednjem šolskem letu bo potekala enkrat tedensko v treh skupinah. Prva skupina bo kot predšolski verouk za otroke od treh let naprej.

Knjižna ponudba: kot veste je izšla knjiga, ki opisuje zgodovinsko pot župnije Sveta Helena Dolsko z naslovom: Pod križem Svete Helene v založbi založniške družbe Salve. Knjigo lahko kupite po ceni 30,00 € v župnišču ali na knjižni polici v cerkvi. Poznati sosede je včasih koristno. Knjiga je lahko tudi lepo darilo komu za osebni praznik. Prav tako je na voljo še nekaj kompletov trilogije: Tam v Dolu roža rase.

ORATORIJ 2018
Mladi iz kluba Turnček načrtujejo oratorij za otroke od 13. 8. do 18. 8. s prostim dnem na praznik Marijinega vnebovzetja. Prijavnice so na mizi za verski tisk. Ko jih izpolnite, jih oddajte v župnišču. V primeru, da ni v župnišču nikogar, dajte v poštni nabiralnik, vendar brez denarnega prispevka.

MLADINSKA SKUPINA
V petek zvečer ob 20.00 uri je čas za srečanja v mladinski sobi. Namen teh srečanj je pogovor o tem kako najti pravo pot v življenje, da bo osmišljeno in zadovoljno. Pa tudi ohranitev in iskanje novih prijateljstev. Brez prijateljev je pot življenja veliko težja.
Ob začetku postnega časa vabim vse mlade v srednji šoli ali študente na fakulteti k srečanju zvečer ob 20.00 uri v mladinski sobi. V petek 9. 2. bo tema pogovora: Post in postni čas. Pomen postnega časa za življenje. Naslednji petek pa: Spoved in skrb za duhovno življenje. Lepo povabljeni.
Potem se bomo dogovorili za aktualne teme, ki naj mladim pomagajo h kvalitetni mladosti.

PEVSKE VAJE za otroški zbor Marjetke so vsako nedeljo ob 8.45.